طبق گزارش هواشناسی سامانه جدید بارشی از 15 اسفند ماه جاری بلوچستان را دوباره تحت تاثیر قرار خواهد داد و اگر سدهای جنوب این استان تخلیه نشوند، فاجعه ای دیگر رخ می دهد گروه حوادث| 6 اسفند ماه جاری در پی بارندگی های شدید در 11 شهرستان سیستان و بلوچستان منجر به وقوع سیلاب شد […]

طبق گزارش هواشناسی سامانه جدید بارشی از 15 اسفند ماه جاری بلوچستان را دوباره تحت تاثیر قرار خواهد داد و اگر سدهای جنوب این استان تخلیه نشوند، فاجعه ای دیگر رخ می دهد

گروه حوادث| 6 اسفند ماه جاری در پی بارندگی های شدید در 11 شهرستان سیستان و بلوچستان منجر به وقوع سیلاب شد و بیش از 110 هزار نفر از مردم روستاهای جنوب این استان دچار وضعیت بحرانی شدند و هنوز مسوولان برای این وضعیت بحرانی چاره اندیشی نکردند. براساس گزارش هواشناسی موج جدید بارشی از روز سه شنبه پانزدهم اسفند ماه بلوچستان را دوباره تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. اگر آب پیش از ورود سامانه بارشی جدید سدهای جنوب سیستان و بلوچستان تخلیه نشود، فاجعه ای دیگر رخ می دهد.

سیلاب سبب طغیان رودخانه های فصلی و بارش سنگین در قصرقند، بخش تلنگ، دشتیاری، بخش پلان، پیرسهراب و خسارت سنگینی به بخش کشاورزی، واحدهای مسکونی خشتی و گلی، راه های روستایی و زیرساخت های شهری و روستایی شده به طوری که راه تمام روستا ها بسته شده و هیچ ارتباطی با سایر شهرستان های همجوار و حتی یک روستا به روستای دیگر وجود ندارد.

10 اسفند ماه نیز معین الدین سعیدی، نماینده مجلس از مرگ یک شهروند در سیل جنوب استان سیستان و بلوچستان خبر داده بود. یکی از شهروندان  می گوید: «چند نفر در شهرستان دشتیاری مفقود شدند.»

یک فعال اجتماعی در مورد وضعیت شهرستان دشتیاری نیز  می گوید: «سیل تلفات جانی داشته، اما هنوز به صورت قطعی اعلام نشده است. شهرستان چابهار و دشتیاری وضعیت بحرانی تری دارد. مسوولان اگر دریچه سد را در همان روزهای اول بارندگی به صورت مدیریت شده باز می کردند آب این گونه وارد شهرها نمی شد. تاکنون دو نفر جان خود را از دست دادند.» عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب درباره سیل سیستان و بلوچستان اعلام کرد: «اگر سد زیردان وجود نداشت، اضافه حجم 1700 مترمکعبی کلیه مناطق پایین دست در جنوب استان سیستان و بلوچستان را زیر آب فرو می برد و میزان خسارت های مالی و جانی صدها برابر شرایط فعلی بود. بارندگی در بالادست سبب شده تا جریان آب رودخانه های منطقه در هر ثانیه از 2 میلیون لیتر عبور کند، برای مثال جریان رودخانه کاجو در بالادست به 2 میلیون و 200 هزار لیتر در ثانیه رسید. اگر سد زیردان وجود نداشت، اضافه حجم 1700 مترمکعبی کلیه مناطق پایین دست در جنوب استان سیستان و بلوچستان را زیر آب فرو می برد و میزان خسارت های مالی و جانی صدها برابر شرایط فعلی بود. آب گرفتگی هایی که در پایین دست شاهد آن هستیم به دلیل بارندگی در خود منطقه است. همین سامانه بارشی در بندر گوادر پاکستان فاجعه به بار آورد و به کشته شدن ده ها نفر ختم شد.»

  • نویسنده : میثم اکبرپور