شهرام کلانتری؛ رئیس انجمن داروسازان ایران بعد از ظهر روز شنبه 13 آبان‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضعیت تامین دارو در داروخانه‌ها اظهار کرد: سازمان‌های بیمه‌گر کشور با تاخیر بسیار زیاد مطالبات داروخانه‌دارها را پرداخت می‌کنند و این روند، بسیار نگران‌کننده و برای زنجیره تامین دارو، آسیب‌زاست و از آن‌جا که داروخانه‌ها […]

شهرام کلانتری؛ رئیس انجمن داروسازان ایران بعد از ظهر روز شنبه 13 آبان‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضعیت تامین دارو در داروخانه‌ها اظهار کرد: سازمان‌های بیمه‌گر کشور با تاخیر بسیار زیاد مطالبات داروخانه‌دارها را پرداخت می‌کنند و این روند، بسیار نگران‌کننده و برای زنجیره تامین دارو، آسیب‌زاست و از آن‌جا که داروخانه‌ها دچار کمبود نقدینگی شده‌اند توان خرید دارو نخواهند داشت و بنابراین نگران وخیم‌تر شدن اوضاع داروخانه‌ها و افزایش کمبودهای دارویی در داروخانه‌ها طی ماه‌های آینده هستیم.

وی افزود: در سال جاری پیش‌بینی سازمان غذا و دارو برای بودجه اجرای طرح دارویار (تبدیل ارز ترجیحی تخصیص یافته به صنعت تولید دارو به ارز نیمایی) 105 هزار میلیارد تومان بود اما در نهایت آن‌چه در مجلس برای این طرح تصویب شد 69 هزار میلیارد تومان بود که از این میزان، مشخص نشد که چه میزان سهم بخش خصوصی و چه میزان سهم دولت بوده است‌.

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: یکی از خواسته‌های ما این است که آمار دقیقی از سوی سازمان برنامه و بودجه متتشر و مشخص شود منابع طرح دارویار در چه وضعیتی قرار دارد. وقت آن رسیده که گزارشی کامل از اعتباراتی که به صنعت دارو اختصاص داده شده ارائه شود تا جلوی کمبودهای قریب‌الوقوع را بگیریم.

کلانتری در پاسخ به سؤالی درباره قاچاق شیرخشک و دلیل کمبود آن در کشور نیز بیان کرد: باتوجه به اینکه به علت مشکلات ارزی تامین‌کنندگان، تولید شیرخشک از سال گذشته روند نزولی داشته است بحث قاچاق شیرخشک از سوی داروخانه‌ها اصلا مطرح نیست با این حال سازمان غذا و دارو اعلام کرده که به منظور مقابله با قاچاق این محصول،  شیرخشک‌ها باید در سامانه تی‌تک (کنترل و رهگیری کالاهای سلامت محور) ثبت شوند؛ علی‌رغم زحماتی که ثبت شیرخشک در سامانه سازمان غذا و دارو برای داروخانه‌داران دارد، ما از همه همکاران خود در داروخانه‌ها درخواست کردیم که از 20 مهرماه، اقدام به این کار کنند.

وی ادامه داد: دو پیشنهاد به سازمان غذا و دارو ارائه کرده‌ایم که یکی افزایش حاشیه سود توزیع شیرخشک است؛ درخواست ما این بوده که حاشیه سود فروش شیرخشک در داروخانه‌ها به 15 درصد برسد؛ همچنین پیشنهاد کردیم برای مقابله با قاچاق معکوس شیرخشک، ارز 4200 تومانی که به خرید ماده اولیه شیرخشک تخصیص داده می‌شود آزاد شود تا قیمت شیرخشک واقعی شود و میزان قاچاق آن کاهش یابد. در عین حال یارانه شیرخشک به ازای هر کد ملی نوزاد به حساب سرپرست خانوار واریز شود تا خانواده‌ها متحمل افزایش هزینه ناشی از تغییر نرخ ارز شیرخشک نشوند.

منفرد خاطرنشان کرد: سازمان‌های بیمه‌گر تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح مطالبات داروخانه‌ها را تا تیرماه پرداخت کرده‌اند اما بعد از آن، تسویه حساب صورت نگرفته است که این امر، لطمه مالی زیادی به داروخانه‌ها وارد می‌کند.

  • نویسنده : ساناز افشار