کد خبر:4293
پ

کرونا؛ بهانه‌ای برای فرهنگ سازی در جوامع بشری

پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز _ مینا صدیقیان: همه گیری جهانی ویروس کووید ۱۹ این روزها اذهان عمومی را به حدی مشغول کرده که تقریبا قسمت عمده‌ای از مکالمات مردم را تشکیل می‌دهد و به صدا در آمدن زنگ خطر جهانی همگان را به حرکت‌های خودجوش و خلاقانه واداشته تا هر چه سریعتر از شر […]

پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز _ مینا صدیقیان: همه گیری جهانی ویروس کووید ۱۹ این روزها اذهان عمومی را به حدی مشغول کرده که تقریبا قسمت عمده‌ای از مکالمات مردم را تشکیل می‌دهد و به صدا در آمدن زنگ خطر جهانی همگان را به حرکت‌های خودجوش و خلاقانه واداشته تا هر چه سریعتر از شر این ویروس خلاص شوند.

با شیوع این بیماری همه گیر و مسری، بسیاری از آداب نادرستی که سال ها کارشناسان برای برانداختن آنها تلاش کردند اما موفق به انجام آنها نشدند تا حدود زیادی از جوامع بشری رخت بر بست و آداب و سننی که در طول سالهای زیادی شکل گرفته‌اند را دگرگون کرد.

پیش از این ابراز محبت و ارادت دوستان به یکدیگر با آدابی همچون دست دادن و روبوسی و در آغوش گرفتن همراه بود و بدون توجه به احتمال وجود بیماری در افراد و عواقب ناشی از آن، عدم انجام این امور نوعی بی مهری و گاهی بی احترامی محسوب می‌شد در حالیکه با پدید آمدن این ویروس تازه وارد به دنیا، این رفتار از میان برداشته شد.

زندگی ماشینی و اشتغال همسران حرکت به سمت فست فودها و تغذیه های ناسالم کمتر فرصت هنرنمایی و خانه داری را به افراد خانواده می‌داد در حالیکه این روزها به دلیل اهمیت سلامت خانواده پخت کیک و شیرینی، نان، دسر و انواع تغذیه سالم در دستورکار بانوان این مرز و بوم قرار گرفته که این امر می‌تواند علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، سلامتی را برای افراد خانواده به ارمغان بیاورد.

آلودگی اسکناس‌هایی که شبانه روز دست به دست می‌چرخند و وارد منازل می‌شوند موضوعی است که سالها از سوی کارشناسان و متخصصان فریاد زده می شد اما دریغ از ذره‌ای عنایت مردم؛ اما با ثابت شدن لمس اسکناس به عنوان یکی از راه های انتقال کرونا، همراهی مردم و کسبه به خوبی مشاهده شد و استفاده از کارت های بانکی آن هم با تمهیدات ویژه جای خود را به رد و بدل کردن اسکناس داد.

استفاده از ماسک در مواقع بیماری یکی از مواردی بود که پزشکان به سختی موفق به انجام آن توسط بیماران می شدند در حالیکه فرهنگ سازی و آموزش های لازم در این زمینه تاثیر خود را بر جهانیان به ویژه هموطنان گذاشته و مردم نقش خوبی را در اشاعه این فرهنگ پسندیده ایفا می کنند که در این میان انصاف نیست از نقش سازنده رسانه ها غافل شویم.

هر فردی به محض خروج از منزل تا ورود به آن در طول روز مجبور به لمس اشیای مختلفی می‌شد که آلودگی آن ها بر هیچکس پوشیده نیست اما به سادگی از آن عبور می شد که به برکت وجود کرونا، شست و شوی مکرر دست ها که پیش تر طرفداران زیادی نداشت، به عنوان فرهنگ سلامتی جای خود را در میان مردم باز کرد. توجه به آلودگی بسته بندی های مواد غذایی نیز از دیگر مواردی است که این روزها در زندگی روزمره  مشاهده می شود.

بنابراین کرونا ویروس علیرغم تمام سختی‌ها و مرگ و میرهایی که به دنبال دارد می تواند با اصلاح باورها و عادات نادرست یک جامعه موجب تحول و دگرگونی و بهانه‌ای برای فرهنگ سازی در جوامع بشری شود؛ امید آن می رود پس از خروج از این بحران نیز پایبندی به این تغییرات و اصلاحات در زندگی افراد مشاهده شود.

انتهای پیام/

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری