کد خبر:2437
پ

کاهش سطح گفت و گو در خانواده ها از دو ساعت به ۲۰ دقیقه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز امروز در مراسم افتتاحیه نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مناظرات گفت: نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی البرز در حالی برگزار می شود که […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز امروز در مراسم افتتاحیه نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مناظرات گفت: نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی البرز در حالی برگزار می شود که زمانی آرزو و آرمان بود اما اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که تبدیل به فرهنگ شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز با اشاره به جایگاه ویژه مناظره در دین اسلام افزود: خداوند در آیات قرآن کریم ما را به صحبت مناسب دعوت کرده و می‌گوید حتی درباره دشمن و مشرک هم نباید با زبان فحش و ناسزا صحبت کرد. ائمه ما همواره گشاده رو بودند و حتی با دشمنان و مخالفان خود با آرامش و زبان مناظره سخن می‌گفتند؛ چیزی که امروز به ندرت در جامعه و جهان شاهد آن هستیم.

فیروزی با ابزار تاسف از اینکه گفت و گو در جامعه ما جایگاهی ندارد، عنوان کرد: گفت و گو باید گسترش پیدا کند، در حوزه مناظرات کسی که حرکت عملی انجام دهد وجود ندارد، حرف و شعار در این خصوص بسیار است اما تا عمل فاصله زیادی دارد اما مسابقات مناظره به آن جامه عمل پوشاند. در مسابقات سال گذشته حدود ۷۰۰ تیم در این مناظرات شرکت کردند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز اذعان کرد: یکی از اهداف این مسابقات نقد خلاق است که منجر به گسترش گفت و گو در جامعه می شود، در واقع این دانشگاه است که موجب می‌شود افراد آمادگی پذیرش مسئولیت‌های بزرگ جامعه را داشته باشند و جامعه هم این انتظار خاص را از دانشگاه داشته باشد.

وی در ادامه افزود: جهاد دانشگاهی در تلاش است تا این باور را میان دانشگاهیان ایجاد کند که توانایی پذیرش مسئولیت‌های بزرگ جامعه را دارا هستند، بر این اساس تیم‌های شرکت کننده در این مسابقات که به مراحل پایانی می‌رسند تیم‌هایی هستند که آمادگی پذیرش مسئولیت‌های بزرگ در جامعه را دارند. اگر بتوانیم خروجی مفیدی از این مسابقات داشته باشیم می‌توانیم به اهداف مفید بر سیم و آنها را محقق کنیم.

فیروزی تصریح کرد: زیست دانشجویی موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود تا دانشگاهیان بتوانند در کنار نقش‌های علمی نقش‌های دیگری را نیز بپذیرند. رعایت اخلاق یکی از نکات مهم این مناظرات است. هدف از شرکت در این مسابقات نباید برنده شدن باشد بلکه هدف اصلی تمرین گفت و گو است تا در نهایت بتوانیم در شکل فراتر و بزرگ‌تر آن را اجرا کنیم.

وی اذعان کرد: این مسابقات مظلوم واقع شده است در صورتی که حرکات دیگر علمی و فرهنگی که بعضاً ممکن است حتی محتوای علمی مناسبی هم نداشته باشند بسیار حمایت می‌شود. وجود فضاهای مناظره‌ای با توجه به نزدیکی انتخابات می‌تواند بسیار کمک کننده باشد و حضور مسئولین اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی را می‌طلبد. براساس تحقیقات، سطح گفت و گو در خانواده‌ها از حدود دو ساعت به ۲۰ دقیقه رسیده است، گفت و گو راه حل مناسب و خوبی است تا جایگزین خشونت شود زیرا بسیاری از مسائل را می‌توان با گفت و گو حل کرد.

مصطفی اویسی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این مراسم در خصوص مناظرات دانشجویی گفت: در کشاورزی مسئله‌ای به نام گیاهان فراموش شده وجود دارد یعنی این گیاهان در گذشته مصارف فراوانی داشتند اما در یک دوره به فراموشی سپرده شده اند. در حال حاضر برخی از این گیاهان دوباره مورد توجه قرار گرفته اند و مجدداً مصرف می‌شوند؛ این مثال به نظر من مثال خوبی برای توصیف مناظره است.

معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: صحبت، تکلم، مناظره، گفتمان و توانایی اقناع دارای ارزش کلامی هستند که باید مانند آن گیاهان فراموش شده دوباره آنها را به یاد بیاوریم. در حال حاضر شاهد آن هستیم که برخی مناظرات به فضای مجازی کشیده شده و در برخی موارد شاهد استفاده از ناسزا در مناظرات این چنینی هستیم. فرهنگ سخنوری صحیح و مناظره درست باید از دانشگاه آغاز و به خارج از دانشگاه ارسال شود و مبنای حرکات واقعی باشد.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری