کد خبر:4876
پ

هشدار؛ البرز در یک قدمی وضعیت قرمز/به کادر درمان رحم کنید!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، دکتر حسین کریم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: به همت کادر درمانی و اصحاب رسانه و نیز رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم شاهد حمله سنگین ویروس کرونا به استان البرز مانند گیلان، قم، مازندران، گلستان و کاشان […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، دکتر حسین کریم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: به همت کادر درمانی و اصحاب رسانه و نیز رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم شاهد حمله سنگین ویروس کرونا به استان البرز مانند گیلان، قم، مازندران، گلستان و کاشان نبودیم و موفق به مدیریت این بیماری شدیم.

وی با اشاره به حمله مجدد این ویروس به کل کشور و تغییر وضعیت برخی استان ها از سفید یا آبی به قرمز و افزایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا طی مدت کوتاه افزود: به نظر می رسد موج دوم این ویروس گسترده تر و فراگیرتر از موج اول و دارای سرعت و شتاب بیشتری باشد در حالیکه انتظار می رفت روند رو به افول طی هفته های گذشته تداوم یابد و شاهد خاموش شدن این آتش شعله ور شده باشیم.

کریم ضمن ابراز نگرانی از سرعت و شتاب ابتلا به ویروس کرونا مطرح کرد: امیدواریم با همت، درایت، اتحاد، همدلی و همفکری و نیز کمک اصحاب رسانه بتوانیم مردم را از شر این ویروس در امان نگه داریم و از این حمله نیز بدون تلفات سنگین عبور کنیم و استان البرز نیز با نشان دادن سطح بالای فرهنگ و همکاری شهروندان مجددا افتخارآفرینی کند.

اصحاب رسانه تنها اسلحه مقابله با ویروس کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اصحاب رسانه را تنها اسلحه های مبارزه با ویروس کرونا دانست و اذعان کرد: در این مرحله از شیوع این ویروس، تنها با آگاهی بخشی به مردم و همکاری آن ها برای مراقبت از خود با رعایت توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی می توانیم شاهد کاهش ابتلا و مرگ و میر باشیم و این شرایط را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی از بستری ۹ هزار و ۱۴۹ بیمار تنفسی حاد شامل بیماران قطعی (آزمایش پی سی آر مثبت است)، محتمل (آزمایش فرد مثبت نشده اما سایر شواهد مانند سی تی اسکن مثبت است) و مشکوک به کرونا (فرد دارای علائم است اما آزمایش پی سی آر و سی تی اسکن مثبت نشده است) در بیمارستان های استان البرز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد بیمار، آزمایش کرونای ۵ هزار و ۸۴۸ نفر مثبت شده است.

کریم با اشاره به اینکه ۸ هزار و ۵۰۲ نفر از مجموع بیماران بستری شده ترخیص شده اند، ادامه داد: در مجموع ۴۴۳ بیمار با آزمایش کرونای مثبت و ۶۳۹ نفر محتمل و مشکوک به کرونا در استان البرز جان خود را از دست داده اند. در حال حاضر نیز ۴۵۵ بیمار مبتلا، محتمل و مشکوک در بیمارستان های این استان بستری هستند که آزمایش کرونای ۱۴۲ نفر از آن ها مثبت شده است.

مراجعه ۵۱۱ بیمار تنفسی حاد به بیمارستان های استان البرز طی ۲۴ ساعت گذشته

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اذعان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۱۱ بیمار تنفسی حاد به بیمارستان های استان مراجعه کرده اند که این تعداد طی روزهای گذشته به ۹۰۰ نفر هم رسیده بود. طی این مدت، ۷۱ نفر بستری شده اند و یک بیمار قطعی کرونایی و ۱۱ بیمار محتمل و مشکوک نیز جان خود را از دست داده اند.

وی تعداد بیماران زیر ۵۰ سال بستری شده در بیمارستان ها را ۱۱۴ نفر، بیماران بدحال تحت مراقبت در آی سی یو را ۹۱ نفر و بیمارانی که زیر دستگاه رفته اند و خطر مرگشان بالاست را ۵۳ نفر اعلام و اظهار کرد: شیب شیوع ویروس کرونا در البرز طی دو هفته گذشته تند شده است و احساس می شود یک سونامی از بیماران بستری شده در پیش است.

کریم استراتژی های اصلی در شرایط کنونی را در زمینه بهداشت و درمان دانست و افزود: در زمینه بهداشت، بحث پیشگیری و ابتلای کمتر دنبال می شود که در این راستا تقویت سه اقدام مهم شامل استفاده از ماسک در مکان های عمومی و تجمعات، شستن مکرر دست ها با آب و صابون و در صورت عدم دسترسی به آب ضدعفونی کردن دست ها و نیز رعایت فاصله اجتماعی یک متر و نیمی ضرورت دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز مهمترین استراتژی در زمینه درمان را مدیریت بیمارستان ها و تخت ها و بخش های آن ها و به حداقل رساندن آمار مرگ و میر برشمرد و اضافه کرد: در صورت افزایش تعداد بیماران با عدم تناسب میان نیرو، دارو، امکانات و بیماران و به دنبال آن سونامی مرگ در استان البرز مواجه خواهیم شد.

هشدار؛ وضعیت البرز در مرز قرمز شدن است

وی با تأکید بر اینکه وضعیت استان البرز به شدت در حال حرکت به سمت قرمز است، عنوان کرد: در حال حاضر اصحاب رسانه می توانند با آگاهی بخشی به مردم از تغییر وضعیت استان به قرمز جلوگیری کنند زیرا در صورت قرمز شدن وضعیت با بحران جدی در این زمینه روبرو شده و مجبور به اعمال محدودیت ها و کنترل های سختگیرانه خواهیم شد.

کریم در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا در شرایط کنونی توضیح داد: زمان تزریق این واکسن از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه است که از مردم درخواست می شود در صورت امکان آن را تزریق کنند تا به دلیل همراهی کرونا و آنفولانزا با بحران مواجه نشویم در غیر اینصورت با اپیدمی آنفولانزا و کرونا به صورت همزمان مواجه خواهیم شد که علاوه بر دشوار شدن شرایط برای کادر درمان، خطرناک بوده و ممکن است جهش ژنتیکی نیز اتفاق بیفتد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه کرونا طیفی از بی علامت تا مرگ را داراست، خاطرنشان کرد: ممکن است برخی افراد گرفتار این ویروس شده اند اما به دلیل بی علامت بودن آن متوجه نشده باشند. تمام بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا نیاز به بستری و درمان ندارند؛ مهمترین علامت نیاز به بستری، زجر تنفسی فرد یعنی تعداد تنفس بالا، اکسیژن خون پایین و احساس سرفه و خفگی است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین فوتی های کرونایی در البرز ۶۵ تا ۷۰ ساله بوده اند، اضافه کرد: بیشترین خطرپذیری مرگ نیز متوجه افراد ۷۵ تا ۸۰ سال می شود. از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون شاهد فوت مستقیم کادر درمان البرز به دلیل ابتلا به کرونا نبوده ایم؛ تنها دو مورد فوتی داشتیم که یکی از پزشکان در بخش خصوصی فعالیت می کرد و کارمند علوم پزشکی نبود و دیگری نیز به کرونا مبتلا بود اما مرگ او دلیل دیگری داشت.

ابتلای ۲۴۶ تن از کادر درمانی البرز به کرونا

کریم با بیان اینکه تعداد پرسنل و کادر درمانی درگیر با ویروس کرونا نسبت به دوره اول شیوع کرونا افزایش یافته است، اعلام کرد: تاکنون ۱۵۸ پرستار، ۲۴ پزشک، ۴۱ نفر پرسنل اداری و پاراکلینیکی و ۲۶ خدمه و منشی در استان البرز به کرونا مبتلا شده اند و ۱۲۵ پرستار، ۱۹ پزشک، ۱۸ نفر پرسنل اداری و پاراکلینیکی و ۳۳ منشی و خدمه نیز مشکوک به کرونا هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: در مجموع ۲۴۶ تن از کادر درمانی البرز به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۵ نفر در بیمارستان ها بستری و پنج نفر نیز بدحال هستند. ستاد مقابله با کرونای استان البرز مصوبه ای را در خصوص برخی محدودیت ها به ستاد کرونای کشور ارسال کرده که در صورت تایید این ستاد، اعمال خواهد شد.

وی با بیان اینکه کرونا یک ویروس نیست بلکه یه دسته ویروس بوده که یکی از آن ها کووید ۱۹ است، اذعان کرد: انتظار می رفت کووید ۱۹ رفتار کرونایی از خود نشان دهد و در فصل گرما ضعیف شود اما بر خلاف پیش بینی تمام دنیا با رفتارهای غیرعادی این ویروس مواجه شدیم که موجب شد این اتفاق رقم نخورد. این رفتارها ذهن ما را به سمت دست ساز بودن ویروس می برد.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری