کد خبر:2271
پ

قانونمندی وقانونمداری در هنر

جای آن است که خون موج زند در دل لعل /زین تغابن که خزف می‌شکند بازارش ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ – سوگند به قلم و آنچه مى‏نویسند . قرآن کریم قانونمندی وقانونمداری لازمه ی یک جامعه و به مثابه خطوط روشنی است که اجتماع کنندگان را در مسیری هدایت می کند تا در عرصه تکاپو […]

جای آن است که خون موج زند در دل لعل /زین تغابن که خزف می‌شکند بازارش
ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ – سوگند به قلم و آنچه مى‏نویسند . قرآن کریم
قانونمندی وقانونمداری لازمه ی یک جامعه و به مثابه خطوط روشنی است که اجتماع کنندگان را در مسیری هدایت می کند تا در عرصه تکاپو و تلاش برای حیات و تحصیل ,فرصت ها , حقوق و حدود افرادی را که ممکن است از اثنای چنین فعالیت هایی آسیب ببینند در امان نگاه دارد .جهان اساساٌ در بعد جاندار وبی جان خود با قانون یا قوانین احاطه شده است وهیچ ذره ای حرکت ندارد مگر آنکه تابع قانونی باشد و هیچ جانداری تکان ندارد مگر آنکه فطرتی و طبعی براو حاکم باشد .
اگر سیب در فرو افتادنش از قانون جاذبه تبعیت دارد و پرندگان وموران برحکم غریزه ؛انسان که موجودی با شعور وبرتر است چگونه و بر چه حکمی ؟
انسان ها در طول تاریخ زندگی بر فراز ونشیب خویش به دانش و تجربه دریافته اند که باید رفتارها وکنش های آنان نسبت به هم در داخل چهار چوبی محصور باشد .این چهار چوب که به قانون ومقررات تعبیر شده است در هر جامعه ای وجود دارد ودر موارد زیادی یک اصل یا قانون ,بین المللی وبر تمام جوامع حاکم است .این اصول معمولاٌ یا دینی وبرگرفته از وحی واعتقادات بشری هستند ویا عقلی وتجربی هستند ودرمواردی ممزوجی از آن دو .گروهها وتشکل های مردمی ودولتی نیز به عنوان یک جامعه بشری از قاعده بالا مستثنی نیست.اگر در هر گروه وتشکلی قانون وقوانین نباشد میدان برای بی بندوباری وعرصه برای تاخت وتاز برخی اصول وعقاید وبی توجهی به حقوق انسان ها تبدیل خواهد شد .انسان هایی که در برابر امواج سیل آسای انواع ناملایمت ها چندان حفاظ ودفاعی ندارند .انسان هایی که به حکم فطرت پاک خود اداهای بی اساس وحرف های فریبنده عده ای سود جو را باور می کنند . انسان هایی که به علت بی اطلایی از حقوق خود عقلشان مسخ می شود وحق انتخاب از آنان سلب ، باید عرصه چهار چوب مسیر وحرکت فعالیت ها روشن باشد .
صحبت من با آن دسته از مدعیان هنر وفرهنگی است که هنرمند وهنر او را دست کم گرفته وبا آنکه خود چیز ی درچنته ندارند وبرای نیل به اهداف خود را دایه های بهتر از مادر می دانند . هنرمند کسی است که با هنر خود چیزی برای گفتن داشته باشد ، خواه جوان، خواه پیر ؛ در استان تازه تاسیس البرز پتانسیل های مفیدی در عرصهٔ فرهنگ و هنر وجود دارد که در انجمن های ادبی رشد ونمو می یابند .توصیه بنده به هنرمندان وگردانندگان انجمن ها، که با رعایت وانین ومقررات در چارچوب فعالیت های خویش نگذارند که افراد به ظهر دلسوز ،در انجمن ها نفوذ یافته وپایه های اصول شما را برای دوام خود به لرزه بیاندازند . هنرمندبا کردار ورفتار اصولی خود بهترین تابلو هنر خویش است ومدعیان تو خالی با ظاهر فریبندهٔ خود از ابزارهایی جهت تحقیر وتضعیف افراد توانمند استفاده می کنند یعنی با تعریف وتمجید بیش از حد او را تخریب می کنند و در صورت عدم مقابله با توان وهنر او ،با بدگویی و شایعه پراکنی شخصیت او را زیر سوال می برند . آری هنرمند کلمه مقدسی است که از ذات پروردگار نشات گرفته است .پس هنرمندان وگردانندگان انجمن های هنری وادبی برای دوام ورشد هنرمندان وادیبان می توانند از قانون ومقررات عقلی ودینی خود استفاده کرده ونگذارند آنهایی که سالیان سال با ظاهر فریبی وچاپلوسی خود را هنرمند وعلاقمند به فرهنگ در استان البرز جا زده اند و هیچگونه هنری درچنته خود ندارند در انجمن ها راه یافته وتسلط یابند ودرجه هنری هنرمندان اصیل ا را به مخاطره افکنند .امید است تا برای انسان هایی که برای نیل اهداف بشر دوستدارانه قدمی بر می دارند این مقال مفید فیده باشد.
حامد منیعی- کارشناس امور فرهنگی و رسانه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری