کد خبر:4763
پ

راه اندازی ۴ مرکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین در البرز

جعفر داراب خانی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، راه اندازی و مدیریت مراکز مشاوره پیش از طلاق در شهرستان های کرج، هشتگرد، نظرآباد و فردیس را از جمله برنامه های این معاونت عنوان کرد و گفت: تمام زوجین متقاضی […]

جعفر داراب خانی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی جهان البرز، راه اندازی و مدیریت مراکز مشاوره پیش از طلاق در شهرستان های کرج، هشتگرد، نظرآباد و فردیس را از جمله برنامه های این معاونت عنوان کرد و گفت: تمام زوجین متقاضی طلاق (توافقی و یک طرفه) به این مراکز ارجاع می شوند و در فرآیند مشاوره قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در سال ۹۸ بیش از ۹ هزار پرونده در این مراکز تشکیل و بیش از ۲۰ هزار جلسه مشاوره پیش از طلاق برای مراجعان برگزار و منجر به حدود ۱۳ درصد صلح و سازش در بین زوجین البرزی شد.

داراب خانی مطرح کرد: با توجه به ابلاغ شورای اجتماعی کشور در خصوص اجرای برنامه های متنوع به منظور کاهش طلاق و برگزاری دوره های مدیریت مهارت و دانش رفتار (طرح مهر) در قالب مشاوره های گروهی نیز به عنوان یکی از این برنامه های اولویتی در دستورکار این معاونت قرار گرفت و در سال ۹۸ تعداد ۳۰ کارگاه آموزشی طرح مهر برای ۴۵۰ زوج در این مراکز برگزار شد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز بیان کرد: مرکز مشاوره پیش از طلاق دادگستری استان البرز به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از ابتدای سال ۹۴ در فرهنگسرای غدیر واقع در اسلام آباد کرج آغاز به کار کرد و تمام پرونده های طلاق به صورت متمرکز برای انجام مشاوره های تخصصی به این مرکز ارجاع می شوند.

راه اندازی چهار مرکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین در البرز

وی گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در راستای عملیاتی شدن تبصره ماده ۴۱ قانون حمایت از خانواده، با ایجاد ۴ مرکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین (مرکز مهر خانواده) در شهرستان های کرج، فردیس، نظرآباد، هشتگرد و اشتهارد، تلاش کرده تا با فراهم کردن و تجهیز محلی مناسب و فرهنگی برای انجام مطلوب تر ملاقات فرزندان طلاق، از انجام این ملاقات ها در کلانتری جلوگیری کند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در خصوص هدف راه اندازی این مراکز اذعان کرد: فرزندان طلاق در اوقات ملاقات، علاوه بر دیدار هر یک از والدین، لحظه های آرامش بخش و مفرحی را داشته و از هر گونه فضای تنش زا به دور باشند؛ از این رو در این مراکز اتاقی برای بازی کودکان نیز تعبیه شده است.

داراب خانی عنوان کرد: در سال ۹۸ نیز همانند سال های گذشته، حدود ۳ هزار و ۸۰۰ صورتجلسه تحویل فرزند در این مراکز تنظیم و ۲۰۰ پرونده جدید تشکیل شده است. علاوه بر این مراجعان به این مراکز می توانند در صورت نیاز، از خدمات مشاوره ای که در این مکان ها ارائه می شود نیز استفاده کنند.

شناسایی و ساماندهی بیش از ۲۰۰ کودک کار و خیابان در سال ۹۸

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که تا به امروز در راستای حل معضلات اجتماعی، آموزشی، تربیتی و بهداشتی کودکان کار و خیابان در استان البرز انجام شده، راه اندازی مرکز غربالگری و ساماندهی کودکان کار و خیابان به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز و با همکاری دستگاه‏‌های مرتبط است.

داراب خانی افزود: این مرکز که در راستای اجرایی کردن و استفاده از ظرفیت‏‌های آئین‏‌نامه ساماندهی کودکان خیابانی مصوب هیأت وزیران افتتاح شده، نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی کودکان کار و خیابان ایفا کرده است. طی سال ۹۸ در مرکز مذکور، ۲۲۱ کودک جذب و شناسایی شدند که از این تعداد برای ۳۱ کودک پرونده تشکیل شد و مابقی در دست رسیدگی است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز با بیان اینکه بیش از ۳۰ مورد بازدید از خانواده ها و محل سکونت کودکان مذکور به عمل آمد، گفت: در این راستا اقداماتی از جمله معرفی تعدادی از خانواده ها به کمیته امداد امام خمینی (ره) استان جهت تحت پوشش قرار دادن آن ها و تلاش جهت توانمندسازی کودکان کار و خیابان (معرفی ۳۱ مورد به سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان جهت کسب مهارت های شغلی) انجام شده است.

وی ادامه داد: معرفی سه کودک بازمانده از تحصیل به اداره کل آموزش و پرورش استان جهت ثبت نام، تأمین نیاز‌های بهداشتی و درمانی کودکان کار و خیابان و معرفی تعدادی از آن ها به دانشگاه علوم پزشکی استان جهت درمان، اختصاص بیمارستان امام علی (ع) کرج به درمان کودکان کار و خیابان و تذکر و اخذ تعهد از کودکان کار تحت پوشش مرکز مذکور جهت پیشگیری از تکدی گری از دیگر اقدامات انجام شده هستند.

داراب خانی از غربالگری و شناسایی کودکان فاقد هویت و بدسرپرست، ارائه بسته های معیشتی و بهداشتی به افراد فوق (همزمان با شیوع ویروس کرونا)، هماهنگی با سمن های فعال جهت گشت زنی در سطح شهر و جذب کودکان کار در شیفت بعد از ظهر و پیگیری نصب سامانه چهره شناسی کودکان کار و خیابان در مرکز (از اداره کل بهزیستی استان) به عنوان دیگر اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی کودکان کار و خیابان یاد کرد.

برگزاری بیش از ۷۰۰ کارگاه آموزشی برای ۱۵ هزار زوج البرزی در سال ۹۸

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز بیان کرد: با هدف صیانت از نهاد خانواده و پیشگیری از طلاق، بیش از ۷۰۰ کارگاه آموزشی یک ساعته در شهرستان های کرج، فردیس، نظرآباد و هشتگرد برای ۱۵ هزار نفر از زوجین البرزی در سال ۹۸ برگزار شد.

وی اضافه کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز مجری برگزاری این دوره ها است و دانشگاه علوم پزشکی البرز، اداره کل بهزیستی استان، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی استان البرز نیز در اجرای این طرح مشارکت دارند. یکی از مباحث آموزشی دوره های مذکور، دانستنی های حقوقی پیش از ازدواج است که توسط این معاونت و به وسیله حقوقدانان مجرب و آموزش دیده به زوجین در شرف ازدواج ارائه می شود.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری